Zapiekane kanapki z jajkiem, szynką i serem pleśniowym

... i po świętach, czas na coś, co dla odmiany, nie zawiera kapusty kiszonej. Szybkie i smaczne śniadanie- wielki powrót zapiekanek!



















porcje: 1
czas: 15 minut

Składniki:
  • 1 bułka/ 2 kromki pieczywa
  • 3 plasterki chudej szynki
  • 1 małe jajko
  • 3 plasterki sera brie lub camembert
  • szczypiorek
Przygotowanie:
  1. Bułkę przekrój na pół. Szynkę pokrój w podłużne, dość długie paski.
  2. Na jednej z kromek ułuż szynkę formując z niej okrąg. W środek wbij jajko. Na wierzchu połóż ser, a następnie posyp całość szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Ostrożnie przykryj drugą kromką i zapiecz przez kilka minut w opiekaczu do kanapek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz