Spaghetti al pomodoro
›
To danie było ponoć ulubionym posiłkiem Audrey Hepburn. Jak twierdził jej syn, jadła je conajmniej raz w tygodniu, a makaron pływał w sos...
1 komentarz:
Wegański pudding z tapioki, mleka kokosowego i mango
›
Tapioca to w Polsce składnik wciąż bardzo rzadko wykorzystywany. No, może poza robiącą ostatnio zawrotną karierę bubble tea. Tymczasem mo...
5 komentarzy:
Śniadaniowa, zielona pasta jajeczna z avocado
›
Pasta jajeczna to absolutny śniadaniowy klasyk, znany chyba każdemu. Oto przepis na "odświeżoną" wersję tradycyjnego dodatku do...
1 komentarz:
Syrop z kwiatów czarnego bzu
›
Napoju z kwiatów czarnego bzu pierwszy raz spróbowałam w Danii i to z tym krajem zawsze kojarzyć będzie mi się jego smak. Ktoś mi kiedy...
1 komentarz:
Krem z białych szparagów z migdałami i tymiankiem
›
Wiosna dopiero co się zaczęła, a już znikła nie wiadomo gdzie. Czas pędzi przed siebie jak szalony. W kuchni też wszystko się zm...
Domowy sorbet rabarbarowo-truskawkowy
›
Domowe lody kojarzą mi się z moim dziadkiem pochylonym nad beczka, lepkimi palcami i niezapomnianym, śmietankowym smakiem. Pewne wspom...
1 komentarz:
Cukinia faszerowana pikantną soczewicą i kiełbasą
›
Faszerowana cukinia to jeden z moich ulubionych pomysłów na obiad. Ten przepis jest naprawdę wyjątkowy. Miękka cukinia wypełniona soczew...
2 komentarze:
Paszteciki z mięsem mielonym i kminkiem
›
Paszteciki z mięsem mielonym to nie tylko idealny dodatek do czerwonego barszczu, ale również pomysł na szybką przekąskę lub lunch do pra...
Klasyczna sałatka cezar
›
Chrupiąca sałata i soczysty kurczak w połączeniu z kremowym sosem i parmezanem. Sałatka cezar to klasyk, który każdy powinien znać. Przep...
Zupa z pieczonej marchwi i kopru włoskiego
›
Rozgrzewająca, aromatyczna zupa-krem z pieczonej, słodkiej marchewki i kopru włoskiego według przepisu Jamiego Oliviera. Świetnie idzi...
2 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer