Śniadaniowa, zielona pasta jajeczna z avocado

Pasta jajeczna to absolutny śniadaniowy klasyk, znany chyba każdemu. Oto przepis na "odświeżoną" wersję tradycyjnego dodatku do pieczywa. Jajka z dodatkiem avocado, młodej cebulki i dużej ilości ziół na chrupiącej grzance to idealny sposób na dobry dzień.


 Składniki:

- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 avocado
- 1/2 młodej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 3-4 listki mięty
- garść pietruszki i szczypiorku
- sól, pieprz

Przgotowanie:

Avocado, jajka i cebulę pokrój na niewielkie kawałki. Umieść w pojemniku do szatkowania. Dodaj mojonez zioła, dopraw do smaku solą i pieprzem. Zmiksuj dokładnie i podawaj od razu.



Gotową pastę podawaj na bagietce zrumienionej w piekarniku lub w ulubionej kanapce. Jeśli chcesz przechowywać pastę przez dłuższy czas, dodaj do niej również kilka kropli soku z cytryny.





Zobacz również:

Pasta z bobu z młodym groszkiem i orzechami włoskimi











Pasta fasolowo-pomidorowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz